Miért fontos a sárga gyümölcsök fogyasztása?

Ha játszanánk egy vetélkedőt, hogy hány sárga gyümölcs jut eszünkbe, vajon hányat tudnánk felsorolni? Azonkívül, hogy a sárga szép, vidám és élénk szín, a sárga színű gyümölcsök még rendkívül egészségesek is.

Most felsorolunk néhány indokot, hogy miért. Először is, a szem egészségének rendkívül fontos, tehát jó, ha mindenki fogyaszt belőle.

A szem és a látás fontosságát nem kell hangsúlyozni senkinek, aki szemüveges, annak azért fontos, aki meg nem, annak azért, hogy ne is legyen. Még az öregkori makula degeneráció esélyét is csökkentik a sárga gyümölcsök.

Több mindenre jók, mint gondolnánk

A prosztatarák elleni küzdelemben is bevehetik a férfiak, hiszen ez egy rettegett betegség számukra. A magas vérnyomás csökkentésében is nagy szerepet játszanak, és egyre többet hallani arról, hogy a hipertónia népbetegséggé vált.

Ennek egyik oka a mozgásszegény életmód, és e helytelen táplálkozás. Emeljük hát ki magunkat a karosszékből menjünk mozogni egy kicsi és fogyasszunk minél több gyümölcsöt, ezek közül is a sárgákat.

Jó hatással vannak a koleszterinszintre, ugyanis az LDL koleszterint csökkentik, amit a “rossz” koleszterinként tartanak számon.

Erősítik az ízületeket, bőrünk szebbé és egészségesebbé válik tőle, aminek kivált a nők szoktak örülni. A test pH szintjét is egyensúlyban tartják, és segít a stressz okozta károk leküzdésében.

És végül, következzen néhány sárga gyümölcs: citrom, mandarin, narancs, arany kiwi, mangó, őszi és sárgabarack, homoktövis, passiógyümölcs, csillaggyümölcs.

Ajánlott cikkek