Mit főzzünk kevés pénzből?

Az elmúlt időszak nemcsak a pandémia miatt hozott komoly gondokat, de a hihetetlen árnövekedés miatt is, amit okozott. Nem telik el nap, hogy ne döbbennénk meg az árakon, mind a boltokban mind a piacokon.

Egyik napról a másikra akár 10-20%-kal is drágábbak az alapanyagok és nem tudjuk még, hogy hol van a vége ennek az egésznek.

Nem kell azonban kétségbe esnünk, mert kevés pénzből is lehet rendesen étkezni, csak át kell kissé tervezni a vásárlást. A bevásárló lista nem csak ilyen időkben jön jól, hiszen nagy segítség abban, hogy ne vegyünk meg mindent amit meglátunk.

Néhány praktikus tipp

Nemcsak az akciókat érdemes figyelni, hanem az is jó ötlet, ha – legalábbis átmenetileg – megváltoztatjuk az étkezési szokásainkat. Például mellfilé helyett combot veszünk, ez mindig jóval olcsóbb, és ízletes ételeket  lehet főzni ebből is.

A kenyérvásárlásnál is átgondolhatjuk kissé, ha drágább, de jó minőségű kenyeret veszünk, abból kevesebb is elég.

Az ételfajtákat is variálhatjuk például, ha ragut vagy pörköltet készítünk, jóval kevesebb hús kell bele a köret illetve a zöldségek miatt.

Ha saját márkás termékeket választunk a boltokban, olcsóbban kapunk meg jó minőséget. A zöldségnél érdemes mindig megnézni a fagyasztópult kínálatát.

Ha valaki érez hozzá kedvet, érdemes például a tésztát otthon elkészíteni a családnak. Egy olcsóbb tésztanyújtó gép bőven megteszi, és akkor igazán gyorsan el lehet készíteni. Az eredmény pedig nem csak hogy olcsóbb, de finomabb is, mint a bolti.

És végül egy hasznos tanács, ami inkább a jövőre vonatkozik: ha tehetjük, kezdjünk egy kertészkedni, ha csak egy talpalatnyi földön, akkor is. Már aprócska területen is viszonylag nagy a hozam, ha ügyesek vagyunk. Így jövő télire sok mindent el tudunk majd tenni magunknak.

Ajánlott cikkek