Az 5 legjobb kutyatáp

Amikor hazaviszünk egy kölyökkutyát, nem csak életre szóló barátságot kötünk vele, hanem  igyekszünk a lehető legjobb ellátást is biztosítani neki.

Elkezdünk tehát keresgélni az interneten, megkérdezünk állatorvosokat, kutyás barátokat, ismerősöket és olykor elveszünk a részletekben, adatokban.

Sokan a természetes etetésnek a hívei, és inkább nyers hússal etetik kedvencüket. Ennek is két ága van, a BARF és a PREY szerinti etetés. Az alapja mindkettőnek ugyanaz, azaz a kezdetekhez nyúlik vissza, amikor a kutya még ragadozóként élte életét, és vadászott.

A kétfajta nyers etetés közötti különbségbe most nem megyünk bele, de talán nem lesz nagy meglepetés, ha annyit elárulunk, hogy a „nyersezés” és a tápos etetés hívei között sokszor késélre me nő viták vannak.

Figyeljünk oda az összetevőkre

Tehát, tápot szeretnék kedvencünknek választani. Mennyi zsír, szénhidrát, mikro- és makro-, valamint nyomelem szükséges? Kell e egyáltalán szénhidrát? Mi a helyes zsírmennyiség? T

artalmazzák e a tápok azt a mennyiséget és minőséget ami a csomagoláson  fel van tüntetve? Ennek járt utána a Nébih a kutyatáp-teszt során.   Eszerint, az 5 legjobb kutyatáp:

  1. Ecopet Natural 54,08 pont Szerbia
  2. Select Gold 75 pont Németország
  3. Natural&Delicious kutyatáp 52,50 pont Szerbia
  4. Dog Chow származási hely: Magyarország, 49,83 pont
  5. Real Nature származási hely: Hollandia 49,08 pont

A Nébih tesztje azonban némi félreértésre adhat okot, mivel a Nébih csupán azt vizsgálja, hogy a csomagoláson feltüntetett értékek és  mutatók megfelelnek e a valóságnak.

Ennek eredményeképp, ha a címkén látható adatok rendben vannak, akkor a táp nagy eséllyel indulhat a győzelemért.

A Nébih kutyatáp-tesztje azonban remek kiindulópont, ha egy igazán jó tápot akarunk találni. Amire mindenképpen figyeljünk oda, hogy ne legyen kedvencünk eledelében: mesterséges ízfokozók és színezékek, tartósítószerek, valamint génmódosított nyersanyagok (leginkább kukorica, szója).

Érdemes tehát több fajta tápot megnézni és egybevetni a teszttel, hogy kis kedvencünk sokáig mellettünk lehessen egészségben és boldogságban.

Ne feledjük a mondást, mely négylábú  barátainkra is igaz: ételedben az életed!

Ajánlott cikkek