Zsírégető fűszerek

Szinte mindenki életében eljött már legalább egyszer az a pillanat, amikor elhatározta, hogy megszabadul a felesleges kilóitól. Ennek érdekében sok mindent bevetett, de vajon a szuper, zsírégető fűszereket hadrendbe állítottuk e már?

Ezek többnyire minden háziasszony polcán ott vannak, és azon kívül, hogy finomak sokszor nem is tudjuk, hogy mennyire hatékony segítői a fogyásnak.

Hatékonyságuk abban rejlik, hogy a gyomorban vérbőséget okoznak, ezáltal felgyorsítják az anyagcserét, és az emésztést.

Vannak olyan fűszerek is, melyek arra is képesek, hogy zsírt bontsanak, ezáltal az emésztő csatornát is fertőtleníteni tudják, valamint a azokat a baktériumokat is elpusztítják, melyek a lelassult anyagcseréért felelősek.

Ezen túlmenően az amúgy sokszor egyhangú, vagy annak tűnő diétát is változatossá tudják tenni. Hogy melyek ezek? Ezeknek jártunk ma utána.

Emésztést gyorsító fűszerek

A petrezselyem a legtöbb konyhának kelléke, mivel kevés ember van, aki nem szereti. Vízhajtó hatása van, az anyagcserét is képes felpörgetni és a zsírok lebontásában is segít.

Nem csak a húsleves elengedhetetlen fűszere, de önállóan is lehet belőle krémlevest készíteni, vagy petrezselyem salátát, kapribogyóval, lilahagymával.

Ritka adottsága, hogy a húsban lévő toxinokat és semlegesíteni tudja, valamint magas a C vitamin tartalma, valamint tartalmaz kalciumot, magnéziumot, nátriumot és vasat.

A bazsalikom nem csak az olaszos ételekben finom, de remek tulajdonságai vannak. javítja az emésztést és a bélgázok távozását is serkenti. a szakemberek állítása szerint a hasi zsír eltűntetésében hasznos fegyver lehet.

A menta nem csak a limonádéban kiváló, de fokozza az anyagcserét és a vérkeringést. Üdébbnek, frissebbnek is érezzük magunkat tőle.

Bizonyára senki sincs meglepődve, ha meglátja a gyömbért a listánkon, hiszen a gyömbér erőteljesen serkenti az anyagcserét és rendkívül erős immunizáló hatása is van.

Ajánlott cikkek