8 jel, hogy ideje hajvitamint szedni

egészséges haj

Ami a hajat illeti, számtalan gyógymód, rezsim és lépés létezik, amelyeket követhet. Néha azonban nem adunk elegendő vitamint ahhoz, hogy leküzdjük a külső tényezőket, és megállítsuk a hajhullást vagy bármilyen más, a hajjal kapcsolatos problémát. 

Ezután kívánatos további vitaminokat bevinni, hogy erős, egészséges és szép, nem töredező hajat élvezhessünk. 

1. A hajad jobban gubancolódik, mint máskor

A gubancos haj bosszantó probléma, de egyben annak a jele is, hogy nagyobb baj van. Ez általában akkor történik, amikor a kutikula, vagy a szálak legkülső rétegei megsérülnek, és elkezdenek összegabalyodni más szálakkal. Fontolja meg a több fehérjét tartalmazó kiegészítőt vagy vitaminokat.

2. Rengeteg stressz alatt vagy

A stressz súlyosan megviseli testünket, beleértve a hajunkat is. Jelentős hajhullást okozhat. Ezekben az esetekben a hajhullás stabilizálódik, ha a szokások javulnak, és elegendő alvást és egészséges táplálékot kap. 

A gyorsabb hatás érdekében érdemes biotint és C- és D-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítőket szedni.

3. A hajhullás örökletes

A genetika egészségünk számos vonatkozását meghatározhatja, beleértve azt is, hogy mennyi hajunk van az évek során. Az egészséges életmód segít az új haj növekedésében, de nem ártana plusz vitaminokat szedni a haj helyreállításához és növekedéséhez.

4. A hajad vékony és száraz

Ha a haj hirtelen kiszárad és elvesztette fényét, ez annak a jele, hogy érdemes A- és E-vitamint szednie, amelyek száraz hajra ajánlottak.

5. A koronánál elvékonyodik

A haj általános elvékonyodása az állandó festésnek és hőkezelésnek tudható be. Ebben az esetben vitaminokra van szükség a regenerálódáshoz, valamint fogyó és vékony hajra készült termékekre.

6. A haj elkezd töredezni

A töredezett hajvégek száraznak és kopottnak tűnnek. Több fehérje kell. Az étkezés is nagy hatással van a hajtípusra. Ezért fontos az egészséges táplálkozás, és több dió, tojás, hüvelyes és biotin-kiegészítő bevitele.

7. A hajad nem nő

Ha hónapokkal ezelőtt vágta le a haját, de nem vesz észre hosszváltozást, szedjen hajvitamint biotinnal együtt, vagy végezzen megfelelő növekedési kezelést.

8. Kopasz foltokat vesz észre a fejbőrén

A kopaszodás a nőknél kevésbé gyakori, mint a férfiaknál. Számos tényező járulhat hozzá egy ilyen forgatókönyvhöz – stressz, hormonok, enzimek és blokkolók. Ebben az esetben fontos kiegyensúlyozott életmódot vezetni, és szükségszerűen vitaminokat szedni a haj növekedéséhez.

Figyelem! Ez a cikk nem számít orvosi tanácsnak, csupán a tájékozódást szolgálja!

Ajánlott cikkek