Mit ne tegyünk ágyi poloska ellen?

ágyi poloska közelről

Amikor szembenézünk a ténnyel, hogy ágyi poloskák költöztek be hozzánk, bizonyos lépések hasznosak lehetnek és vannak, amelyeket jobb elkerülni. Ebben a cikkben azzal foglalkozunk, mi a legtanácsosabb, ha ágyi poloskák jelenlétét tapasztaljuk.

Mindenekelőtt fontos azt tudni, hogy kiirtásuk egy igen komoly feladat, amelyet erre szakosodott szakemberek szoktak végezni. Amennyiben rájuk gyanakszik, érdeklődjön ilyen vállalkozók után ahelyett, hogy a következő módszerekkel próbálkozna.

Ne költözzön át másik szobába

Ha azt gondolja, azzal, ha átköltözik a másik szobába és az ágyi poloskák nem fogják követni, akkor téved. Az ágyi poloskák messziről megérzik az Ön szén-dioxid és hő kibocsátását, ezért ezzel nem fog sokra menni.

Tulajdonképpen a teljes kiköltözés sem biztos, hogy eredményhez fog vezetni, mivel könnyen a ruháin vagy a holmijain keresztül Önnel tarthatnak.

Ne dobja ki a bútort

Ágyakat, foteleket vagy kanapékat kidobni nagy luxus lenne, ráadásul eredménytelen. A bútorok hurcolásával csak még jobban szét vinné őket a lakás még érintetlen pontjaira is.

A legokosabb megoldás szakemberhez fordulni, aki a helyszínelés után meg fogja állapítani, hogy pontosan mi lehet a megoldás ellenük.

Ne rendezze át máshogy a szobát

Azzal, hogy tulajdonképpen áthúzza az ágyat a szoba egyik feléből a másikba, valójában csak ront a helyzeten. Az ágyi poloskák Ön után mennének a szoba másik felébe is, tehát még nagyobb baj lenne belőle.

Mivel tökéletesen regisztrálják az Ön hő és szén-dioxid-kibocsátását, rövid időn belül újra támadásoknak lenne kitéve.

Ne pakolja ki az ágyneműt az ágyneműtartóból

Ez is tulajdonképpen fordított hatáshoz fog vezetni, mert az ágynemű kipakolásával az ágyi poloskák a lakás újabb helyeire juthatnak el. Ha mégis úgy dönt, nem tudja kivárni, míg a szakemberek megérkeznek, használjon speciális zsákokat, amelyek nem szakadnak ki.

Egy zsákon lévő apró lyuk már bőségesen elég számukra, hogy kibújjanak, és újabb helyeken garázdálkodjanak tovább.

Forrás: How to Kill Bed Bugs?

Ajánlott cikkek